Den andra månadsrapporten från Räddavärlden.nu

Du är väl en av de dryga 200 som har anmält dig till Räddavärlden.nus månadsrapport? Där hittade jag länken till Europakommissionens kampanj Du kan påverka klimatförändringen.

Nu kan du även läsa deras nystartade blogg.

Nedan är ett utdrag för att starta en symbol för ett hållbart hem (och företag):

"I det förra månadsbrevet så skrev vi om Rädda Världen idén om att ha en symbol som visar på ett hållbart hem. Vi har tänkt vidare på den vägen och just nu så finns ett förslag som handlar om att ha en symbol i form av en pusselbit som man delar in i fyra olika delar och där varje del av pusselbiten blir grön i takt med att hushållet blir hållbart inom det området. De olika delarna skulle kunna vara energi, transport, konsumtion och avfall. Tanken är sedan att när man t ex transporterar sig på ett hållbart sätt, köper miljömärkt el, handlar ekologiskt och källsorterar sitt avfall så kan man då visa detta genom att sätta ut en grön pusselbit på sin dörr. [...] Ett sätt att öka spridningen av symbolen skulle kunna vara att man kopplar upp sig mot Google maps (http://maps.google.com/) så att hela världen kan se hur de hållbara kretsarna sprider sig."

1 kommentar:

Anonym sa...

Tack för din kommentar! Du får gärna använda bilden på min väska. Du inspirerade mig att lägga ut en till bild på en väska som jag sytt utav kaffepaket. Kolla in den också! =)