Tips för web-shopping av organiska skönhets-produkter

Nu har jag efter mycket sökande och jämförande beställt lite kristall-deoderanter och två av Börlinds ansiktsprodukter. Det blev bodystore som fick min beställning och jag hoppas på snabb leverans. Dessutom beställde jag ifrån USA ett provkit från Suki som jag blev riktigt nyfiken på. Recensioner kommer efterhand. Här följer några tips om du vill beställa naturlig skönhetsvård på nätet.

Från Sverige
Efter att ha kollat runt lite på nätet och jämfört utbud och priser, så fastnade jag för bodystore som för bland annat Borlind, Urtekram och Aloe Vera-produkter. En snygg och enkel sajt (men lite dyrare) är annars SoftSkin som för märken som Sante, Suki och Logona.

Från EU
Länkarna till web-butikerna nedan säljer internationellt, men om du hittar en egen sajt så tänk på att kolla under "Shipping"-länken det första du gör, för att se om de säljer utanför sitt land. Från länder inom EU tillkommer bara frakkostnaden du ser på sajten när du beställer.

Utanför EU
Jag drar mig inte alls för att beställa från USA för att få ett ännu större utbud och det är inga större skillnader mot att beställa från en web-butik i Sverige. Men du ska tänka på priset, för på varor utifrån EU (med summan över 22 euro i värde), läggs ev tull och postens avgifter på priset. Dessutom tillkommer moms med 25% på skönhetsprodukter (men ingen tullavgift). I värsta fall kan varan bli nästan dubbelt så dyr om man räknar in frakten också. Trots detta lönar det sig ofta ändå att beställa från USA istället för UK eller Sverige, gör en beräkning med Tullverkets kalkylator.


Web-shoppar

  • ItsHealthCare - Skönhets- och hushållsprodukter med märken som MiEssence och Ecover (från Storbritannien så inga extraavgifter utom frakt tillkommer). Kontakta dem innan du lägger beställning så att du får fraktkostnaden beräknad.
  • There Must be A Better Way! - som ovan men med fler varumärken och lite billigare, men inte lika rättfram hemsida. Fraktexempel: £9.50 för ett kilo.
  • LuckyVitamin - stort prispressat utbud på enbart naturvänliga varumärken i mängder (från USA, så förutom frakt tillkommer moms 25% och postens avgifter på någon hundring). De har exempelvis Earth Therapeutic och ShiKai som jag vill prova.
  • SkinStore - Även om de inte är inriktade på naturlig skönhetsvård för de dock serien Juice Beauty som jag blev lite nyfiken på eftersom en del av deras produkter innehåller naturlig BHA (Beta Hydroxy Acid) och de finns både i USA och i UK.
  • DermStore - säljer en del mer high-end varumärken med naturlig inriktning som Surcuit Skin eller Eminence. Här finns också många omdömen och du kan begränsa sökningen på, exempelvis ingrediens för att hitta parabenfria produkter.

Omdömen på produker och varumärken
Innan du handlar på dig några nya shampon eller ansiktskrämer, så kan det vara bra att veta vad andra som provat dem säger om dem. Jag har hittat tre bra sajter på engelska som även nämner organiska märken även om du själv måste känna till att det är naturliga produkter eftersom det inte finns någon specifik kategori att välja utifrån.

  1. MakeUpAlley - här kan du välja antingen utifrån varumärket eller en produktkategori som exempelvis shampo och även fritextsökningar fungerar; resultatet kan du sedan sortera på betyg, kategori eller hur många som vill köpa produkten igen. Toppensajt! Bli gratis medlem så ser du även exakt vad som står i omdömena.
  2. Paula Begoun - här kan du också välja antingen utifrån varumärket eller kategorin och sen får du Paulas omdöme i bästa brutala Dr Phil-stil och exmpelvis sågar hon Kiss My Face som ett naturligt varumärke, eftersom de ljuger om att inte innehålla syntetiska produkter! Vill du veta vad ett proffs tycker om hur bra något fungerar (baserat på ingredienslistan och forskning), så missa inte denna sajt!
  3. Cosmetic Connection - här väljer du ett varumärke och sedan får du en bedömning av en testare i artikelform där flera produkter beskrivs. Inget tydligt betyg ges, men du får en bild av hur märket upplevs, vad det kostar och var du kan köpa det.
  4. SkinDeep - kolla hur farlig en produkt är och vilket betyg olika varumärken får.

    Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , ,

Inga kommentarer: