Upprop om hälsorisker i skönhetsprodukter

Tycker du att det ska stå på ditt schampo eller din foundation om produkten innehåller något som inte har testats för hälsorisker på människan?

The Environmental Working Group
Skriv då på uppropet som EWG har tagit fram. EWG (The Environmental Working Group), som står bakom Skin Deep med sin hälsoklassning av skönhetsprodukter, skickar uppropet vidare till FDA (Food and Drug Administration) varje gång 10.000 nya underskrifter kommit in.

Food and Drug Administration
FDA är visserligen amerikanskt, men deras standard är världsstandard och läkemedel som forskas fram i olika länder godkänns av FDA genom att en stor lunta dokumentation som bevisar att medicinen inte är skadlig skickas in. FDA granskar också ingredienser i maten vi äter.

Uppropet
Uppropet kräver att även skönhetsindustrin måste bevisa att de ämnen de stoppar i tandkrämen eller tvålen, inte är skadliga för människan. Tänk på dig själv och miljön - skriv på du också!

Environmental Working Groups upprop

(Du får gärna kopiera denna text och maila andra du är rädd om och inte vill utsätt för hälsorisker när de tvättar eller sminkar sig.)

Inga kommentarer: