Plastic Fantastic?



Användning
Plast kan vara många saker. Olika saker är gjorda av olika sorters plast som har de passande egenskaperna. På den engelska återvinningssajten hittar du vilka förpackningar som tillverkas av de olika plastsorterna, men det är ju inte bara förpackningar som består av plast. Som jag skrivit om tidigare ska PVC - märkt med trea i återvinningstriangeln - undvikas i alla matsammanhang eftersom just denna plast kan avge ett hälsovådligt ämne.

En som tagit plasten ut ur sitt liv är bloggaren på Living plastic free - som jag glatt hittade på bloggen Köpstopp. Vid en första anblick lite rörigt skriven, men efter ett tag hittade jag konceptet - jakten på plastfria alternativ - som exempelvis tandkrämstuber, som ju för inte så länge sedan gjordes i metall... någon som minns denna era?

Alternativ
CSR i Praktiken har ett intressant inlägg om ett nytt ersättningsmaterial för plasten - inte gjord på olja.





2 kommentarer:

Anonym sa...

Vilken bra blogg!

Anonym sa...

En månad före Aftonbladets panikrubriker var du. Inte illa. Filmen visar tydligt att papperspåsarna inte är ett bra alternativ till plastpåsarna, vilket borde freramgått tydligare i Aftonbladet och de andra tidningarna som följde efter.