Utmaningen v. 11-12: Stötta en kvinna nära eller långt bort

Med anledning av internationella kvinnodagen tidigare i veckan och drottning Raina som uppmuntrar kvinnor och är månadens inspiratör på klotet 2007, blir denna dubbelveckans utmaning att stötta en kvinna till att ta ett kliv framåt.

Utmaningen kräver kanske lite fundering från din sida över vem du ska stötta - någon kollega eller syster som behöver en puff för att ta ett steg uppåt i karriärstegen, eller du kanske väljer att fråga din fru vilka planer och önskningar hon har i sitt liv och visar henne med en gest att hon har ditt stöd för att ta ett steg närmare dem, eller så väljer du, som jag, att stötta en kvinna väldigt långt bort genom woman for woman. Det kan också vara så att du själv är den som behöver den där extra knuffen till att börja förändra ditt liv.

Här är några exempel som kan fungera som inspiration för dubbelveckans utmaning:


  1. Ge en bok på temat för målet som kvinnan du vill stötta har - om att starta eget, att chefa, eller att sätta upp en plan. Se exempelvis bokus boklista på lyckat ledarskap.

  2. Köp ett uppmuntrande kort och ställ på hennes skrivbord. Skriv något som "Jag tror på dig varje dag! Du klarar det!".

  3. Erbjud dig att ta med barnen en hel helgdag så att hon kan sitta ostört och formulera en lite mer konkret plan. Eller om det är dig själv du vill stötta, be om en dag för dig själv.

  4. Ring din närmaste kvinnojour och fråga om de behöver någon hjälp i telefonjouren (jag ringde i Lund och de hade redan bra täckning).

  5. Gå med i Woman-for-woman och hjälp under ett år en kvinna i krig att komma på fötter.

För mer inspiration gå in på länkarna i menyn till höger under "Kvinnostöttor".


När du utfört utmaningen, inom tidsramen eller senare, så lägg in en kommentar eller maila mig, så lägger jag upp dig på listan med de utmanade (om du inte redan är med där förstås)! Tillsammans förändrar vi världen, bit för bit.

Inga kommentarer: