Leijonborg vill avskaffa kårobligatoriet

Som tidigare student vet jag att kåravgiftens hundralappar svider i den nästan tomma plånboken. Och jag håller med Leijonborg om principen, att tvångsanslutning är odemokratiskt. Men hur långt ska man dra "tvångsanslutningen" - är vi bilägare tvångsanslutna till bilskatten? Är alla skattebetalare tvångsanslutna till inkomstbeskattningen? Bör den vara frivillig? Kom igen! Det är en förmån att få studera. Och det är en förmån som student att ha kåren till det billiga priset. Leijonborgs allianskollega, Littorin, har varit kårordförande. Vad tycker han?

Jag tycker absolut inte att kårens inkomster ska minskas. Och om det inte finns några alternativ än att alla studenter bidrar lika, så är det okej.

Kårerna fyller en så otroligt viktig funktion för studenterna, både utbildningsbevakande och socialt. Arbetet som utförs av de heroiska killar och tjejer i kåren är till största del ideellt och insatsen man som student investerar i kåren, ja, den får man tillbaka med god ränta.

Så rör inte kåren! Finns det inget viktigare att för dig göra att göra, utbildningsminister Leijonborg? Kanske kunde han ägna sig åt några av klotet utmaningar istället?

Läs mer:

Inga kommentarer: