Frivillig enkelhet och köpstopp

Dubbelveckans uppdrag bygger på att odla en framtida medveten konsumtion genom att se över vad man har betalat för men inte behövt, så där i backspegeln sett. Trenden att inte köpa på sig mer än man behöver innefattas i "frivillig enkelhet" och ett bra steg in i den är genom köpstopp. Så låt mig presentera några som har koll på det här:


Daniel Lampinen med sin blogg döpt efter sig själv

Begränsningar på det som handlas med regler från sin egna konsumtionsbibel och så beskrivningar när det blivit svårt att undvika inköpen och motivera varför. Här blandas konsumtion med dagboksanteckningar och politiska åsikter som gör bloggen till en utmärkt snapshot av nutiden.


Anki med sin blogg Köpstopp

En som kan det här med att hålla band på sina impulsköp är Anki, som under 2007 har sjösatt sitt projekt med köpstopp. Hon köper inget förutom nödvändigheter och vill du se några tankeväckande bilder om köp och nödvändigheter så läs hennes superba inlägg Om behov. På bloggen får du också många tips om hur du tillämpar frivillig enkelhet och hur mat och miljö hänger ihop. Anki är förstås också den som håller mitt mod uppe när det gäller att komma med dubbelveckans utmaningar här på klotet 2007 - hon hoppade på direkt och blev byfadder i början av året.


Henrietta med sin blogg Frivillig Enkelhet

I Henriettas dagbok på nätet får vi följa med på hennes resa mot ett enklare liv. Hur går det egentligen om man vill varva ner i världen och hoppa av ekorrhjulet - eller i alla fall få det att gå långsammare? Nu ska hon prova på att jobba mindre ett tag och se hur livet flyter fram då. Läs om fördelarna Henrietta ser i att jobba deltid i inlägget Skarpt läge!


Mode i ny, egentillverkad och begagnad tappning i bloggen fade & shade

Kläder och mode kan komma i olika nivåer av konsumtion och här kan du se foton på kombinationer av gammalt och nytt. Ett köpstopp från juni tills årsskiftet är också ett mål, så det ska bli spännande att se hur bloggen utvecklar sig.

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej. Jag har svarat i min blogg, men gor det har ocksa:

Detta har bara med sparande av pengar, som ger fri tid, att gora, inte med miljo- eller rattvisemarkning.

Rattvisemarkt leder ofta till forlorade intakter for de fattigaste men rena samveten for vissa, sa den markningen ar jag dessutom hogst tveksam till.