Tvål på plastflaska eller i kartong?

Vad tvålar du in dina händer med varje gång du tvättar dig? Jag har använt flytande tvål - och gillar verkligen änglamarks pumptvål som gör händerna mjuka och rena - men provar nu deras fasta tvål (fotot) som också känns bra. Båda är märkta Bra Miljöval.

I Skin Deep kan man se att den flytande tvålen som innebär låg risk för hälsan ska komma från Avalon, Pangea Organics, Trillium Organics eller Terressentials. Kiss My Face har också ett par organiska tvålar som inte innebär någon hälsorisk, medan deras andra tvålar hamnar på medel.


Och eftersom jag verkligen har fallit för änglamarks flytande cremetvål med aloe vera, så kollar jag ingredienserna i Skin Deep.


Riskpoängen kommer först (0-3 ingen risk) och sedan produkten:

0 - aqua
1 - sodium laureth sulfate
0 - PEG-4 rapeseedamide
0 - Sodium laureth-11 carboxylate/laureth-10
0 - sodium chloride
2 - aloe barbadensis
5 - cocamide DEA
1 - glycol distearate
4 - phenoxyethanol (konservering)
5 - lactic acid
2 - sodium benzoate (konservering)


Det blir i alla fall helt klart godkänt och tvålen verkar verkligen vara så genomtänkt som jag fått intrycket att änglamark är genomgående. Tre av ingredienserna betecknas som medelstor risk, men mjölksyra som får 5, är ju ett ämne som kroppen själv producerar (och forslar bort) när vi rör på oss. Cocamide DEA kommer från kokosolja. Och phenoxyethanol är godkänt som bra Miljöval av konserveringsmedel.


Denna flytande tvålen är verkligen en toppentvål - prova - du blir inte besviken!


Betyg:


Andra bloggar om: , , , , , ,

2 kommentarer:

Anonym sa...

HeJ!
Har ytterligare tips på flytande tvålar och andra hygienprodukter som innebär minimal risk för hälsa och miljö. Gå in på www.ekohygien.se och läs mera om hudvård och babyvård från brittiska Essential Care. Varumärket finns numera även i Sverige och är ekologiskt certifierat av brittiska Soil Association - de striktaste kraven i världen på hygienvaror - minst 70 % ekologiskt och en lång lista på vad som inte får förekomma. På Ekohygiens hemsida hittar du även ekologisk intimhygien från Natracare som är det bästa alternativet för både hälsan och miljön samt ekologisk hygienbomull från Simply Gentle.

Naturliga hälsningar från Lisbeth

Bett R World sa...

Tack för länken!
Jag får prova ett schampo tror jag bestämt.