Hållbara leksaker

Köpstopps-Anki skriver om rensning bland barnprylarna och hur begagnat eller inget också kan vara kul.

För den som vill ha koll farorna som lurar i konsumtionen kring barnen, så rekommenderar jag att klicka runt på Kids In Danger. Där kan du läsa om återkallade produkter och hur du gör för att skydda dig bäst. Och barnens värld är ingen "egen" värld. Det är lätt att tro att alla barnprodukter är tillverkade med extra omsorg, men bara 2006 så återkallades 17 miljoner leksaker och jag tror siffran enbart speglar USA. Känns det svårt att hitta miljövänliga och säkra barnleksaker så finns massor med inspiration på en blogg som bara är ägnad åt detta område - besök Eco Child's Play.

Några gröna leksaker att hålla koll efter är de "plast"-leksaker som är gjorda av majs, som verkar vara en våldigt mångsidig råvara - i Sverige används det som mjölkförpackning och till att köra etanol-bilen med. På Amazon finns en fin översikt av leksaker i naturmaterial från Plan Toys och träleksaker hittar du i Sverige bl a hos Stuffis (kolla in det söta födelsedagståget) eller Brio.

Det härliga fjärilspusslet på fotot, med larvens utveckling till fjäril, är en present från dotterns österrikiska kusin, så det vet jag inte var ni kan få tag på.

1 kommentar:

Ann-Christin sa...

Mina barn har faktiskt blivit bra på att säg till när leksaker har gått sönder och de är helt införstådda med at tom vi inte kan laga leksaken så "slängs" den.