Utmaningen i februari: Byt till laddningsbara batterier

Jag hittar nya batterigömmor i hemmet allteftersom de slutar fungera: telefonsvararen, fjärkontrollerna, vädertermometern, brandvarnarna, ficklampan och klockradion.

Var har du dina batterigömmor?

Även om batterierna idag är mindre miljögiftiga än tidigare, så finns det fortfarande kadmium och bly i dem. Laddningsbara batterier är visserligen betydligt dyrare att köpa, men de går att ladda uppemot 1000 gånger, så precis som med lågenergilamporna, sparar du in priset under livslängden - många gånger om.

Köp hem ett ordentligt lager laddningsbara batterier av de storlekar du hittar i ditt hushåll och alla manicker du har. Du kommer att upptäcka fler och fler gömmor... jag lovar, köp fler än du tror du behöver... eller önska dig dem i födelsedagspresent, så gör du en markering samtidigt som du får presenter som garanterat är bra för världen.

Är du ny på området, så glöm inte en batteriladdare - ofta hittar du paket som inkluderar batterier och laddare. Om du vill slippa laddaren (även den soldrivna), så kanske de nya USB-Cell-batterierna är något för dig; du laddar dem enkelt i vilken USB-port som helst.

Läs mer:

2 kommentarer:

Anonym sa...

Använder människor telefonsvarare idag? Trodde de flesta hade det genom sitt telefonabonnemang där det inte behövs några batterier alls. Själv tycker jag det kan vara skönt att inte vara anträffbar jämt också, så jag har ingen telefonsvarare alls.

Anonym sa...

tycker jämt du skriver väldigt bra och tänkvärt

http://globalsustainable.wordpress.com/