Makeup & Stuff: Fakta: Mineral makeup

På plussidan av mineralsminket

En lysande sammanställning om mineralmakeup hittade jag på bloggen Makeup & Stuff. Här finns en lista på märken, en lista på webshoppar och tips på hur man lägger makeupen. Dessutom hittade jag länken till Everyday Minerals som serverar en rad innehållsförteckningar på både egna och andras mineralprodukter, och dessutom kan du läsa några exempel på innehållet i "vanligt" smink.


Och på minussidan

Skönhetsgurun, Paula Begoun har kommit med en faktarapport om mineralmakeup. Nedan har jag lyft ut några pekfingrar om ingredienserna:

bismuth oxychloride: "in many ways talc is a far more natural, unadulterated, pure ingredient than bismuth oxychloride [...] The downside, bismuth oxychloride is heavier than talc and can look cakey on skin. For some people, the bismuth and chloride combination can be irritating. All the claims revolving around how mineral makeups are better for skin are marketing hype to the max."


På bloggen Mineralsmink hittar jag märken som inte innehåller Bismuth.


Titanium dioxide and zinc oxide:
"their occlusive nature can contribute to clogged pores. This isn’t new information, yet it doesn’t stop companies selling mineral makeup from advertising their product
as being ideal for those suffering from acne or breakouts".


Läs även Paulas omdömen i rapporten, med sina för- och nackdelar på olika mineralprodukter för att få en balans i hypen om det naturliga sminket.


Betyg på mineralsmink

  1. Mineralsmink (en hel blogg dedikerad åt detta) finns före och efterbilder samt omdöme på olika märken i en artikelserier med tester (använd länken föregående sida för att hitta fler), och du kan också ta del av en jämförelse av beställda prover eller topp-5-listan.

  2. Makeup & Stuff recenserar mängder av produkter i märket Everyday Minerals och mine.

  3. Smink och sådant talar väl om löspuder från Tromborg och i.d.

  4. Du kan förstås också söka upp ett märke på MakeUpAlley för fler betyg.

4 kommentarer:

angelica sa...

Tror absolut att mineralsminket är bättre för huden. Kommer säkert testa det nästa gång..

Nathalie sa...

Hej!
Jag arbetar som chefredaktör på en nystartat sajt som heter Resa I Sverige (Premiär inom tre veckor).

Detta kommer att bli en komplett guide över vårt lands fantastiska mat- nöjes- och turistattraktioner. Men det unika med oss, om du jämför med andra typer av reseguider, är att en stor del av sajter utgörs av bloggare. På detta sätt blir sidan ”levande” och du som besökare kan ha en ”relation” till det som skrivs genom att kommentera bloggar och sedan få offentliga svar.

Skulle DU vara intresserad av att bli en av våra bloggare, där du tar dig an temat ”resor” och allt som kan ha med detta att göra? Shoppingrundor, restaurangbesök, konserter, bussresor... Skriv om dina tankar och åsikter, recensera dina upplevelser! Skriv om saker som kan tänkas vara relevant för turister i Sverige!

En stor del av vår verksamhet är att vi värnar om miljön och kommer att samarbeta med olika miljöorganisationer, vilka annonsintäkterna från din blogg kommer att gå till. Detta handlar alltså om välgörenhet för din del.

Verkar detta intressant? Återkoppla till mig på nathalie@resaisverige.se för vidare information.
MVH Nathalie

Anonym sa...

Hej,

Jag hittade er miljörelaterade blogg och undrade om ni vill byta länkar med mitt nät-projekt?

Jag driver http://www.rensavinden.nu/ - en site där folk kan skänka bort sina gamla saker till nån som har användning för dem istället för att slänga dem på tippen. Vi skänker dessutom pengar till en miljöorganisation för varje "bokad" gratis-annons, vilket jag tror gör oss rätt unika :).

Vi hörs!

MVH,

Fredrik Doverot

Anonym sa...

Tänkvärd blogg! Skönt att det finns fler som bryr sig!

Kolla gärna in vår blogg!

http://rotkamp.devote.se/