Om att förgiftas av sina egna och andras ord

Texten nedan är utvecklad utifrån den första grundstenen "att vara sann i sitt tal" i boken Fyra Grundstenar Till Ett Bättre Liv av Don Miguel Ruiz.


Förtal - Om du talar illa om andra, så kommer de att förgiftas av ditt tal och börja tala om dig med samma ord. Och en mänsklig klyfta föds. I denna klyfta börjar fördomarna gro, och innan vi vet ordet av det, så har religiösa eller rasistiska fanatiker, människor som är beredda att dö och döda för att sprida sitt ord, växt upp i klyftan.



Fördomar - som rasism - kan jämföras med ett elakt och förstörande datavirus. Detta datavirus sprids med vårt tal, och det smittar ner våra sanna och kärleksfulla tankar. Orden är som svart magi, vi förhäxas, och så gör vi - i detta förhäxade tillstånd - en överenskommelse med oss själva, om att de virussmittade orden faktiskt är sanna. Fördomarna blir sanning för oss. Och så sprider vi viruset vidare i vårt tal, och smittar ner våra barn, våra vänner.

Sanning - Vi måste vara sanna i vårt tal - då sprider vi inte längre svart magi eller förhäxar varandra. Vi sprider den magiska kärlekens tal. Sanningens tal. Hitler spred svart magi med sina ord och nästan en hel intelligent nation smittades ner av hans "datavirus". De började agera som om hans tal var sanning. Världen exploderade snart.

Världsvänskap - Kom ihåg drottning Ranias devis: det bästa sättet att motverka terrorister och fanatiker, är genom att vi andra i världen kommer överens.

Inga kommentarer: