Giftfritt blod i barnen?

Hos Revolving Doors kan du läsa om problemen med bekämpningsmedel i utvecklingsländerna vi importerar ifrån. Maskar blir resistenta och många bönder hamnar i skuld till dem som förser dem med bekämpningsmedel. I värsta fall ser de ingen annan utväg än att begå självmord genom att dricka det de brukade spruta på sina grödor.


Även om vi inte har tillnärmelsevis så mycket problem med bekämpningsmedel och andra miljögifter jämfört med de länder som odlar vårt kaffe eller bomullen till våra jeans, så får en del tips på GreenOptions om hur vi förhindrar att våra barns blod innehåller gifter:


  1. Avoid using pesticides (Trädgården - istället för gifitgt ogräsbekämpning)

  2. Clean safely (Utmaningen v. 15-16: Se över vad du städar med)

  3. Help children breathe easier

  4. Provide healthy food

  5. Use plastic products wisely (genom att i första hand använda porslin och metall i kontakt med mat och undvika plast märkt med siffran 7). Läs mer: Hälsovådliga ämnen i köket

Vill du hjälpa till lite längre bort, kommer här tre tips på hårt besprutade alternativ:

  1. Välj ekologiskt kaffe.
  2. Välj ekologiska bananer.
  3. Köp kläder av ekologisk bomull.

Varje år lider 3 miljoner bomullsbönder konsekvenserna av de giftiga bekämpningsmedel de använder i fälten och 20.000 av dem så allvarligt att de avlider.

Läs mer om bekämpningsmedel:


Andra intressanta bloggar om: , , , , , , , , , ,, , , , ,

1 kommentar:

Ann-Christin sa...

Det är sådana filmer (Revolving Door) som gör att man känner sig väldigt nöjd med sitt köpstopp. Jag tror att minst 95% av alla kläder & skor som jag har köpt till barnen i år har varit begagnade. Nästa år blir det ekotextil för mig!
Vi kunde dock bli bättre på att minska mängden plast här hemma.