Utmaningen v. 45-46: Välj miljövänligare transport

Vart tar veckorna vägen? Till och med dubbelveckorna verkar försvinna nu för tiden, utan att man märker det. Därför fick ni utmanare ett ointentionellt höstlov i två veckor. Men nu kör vi igen... eller inte. Dubbelveckans utmaning "går"nämligen ut på att inte "köra"...

Hur tar du dig till jobbet, affären, dagis eller skolan i vanliga fall? Reser du i jobbet? Hur reser du privat?

För att klara dubbelveckans utmaning, ska du genomföra ett av följande alternativ:

  1. Ersätt minst två bil- eller flygturer med cykel, buss, samåkning eller tåg (utöver vad du brukar). Kan du cykla till affären eller köra hem varorna i en barnvagn istället för bil?
  2. Planera en tågsemester till nästa år istället för att flyga eller åka långväga bil.
  3. Om du brukar flyga på jobbet - kolla vad tågalternativ skulle innebära. Det är inte mycket tid man sparar från dörr till dörr mellan Stockholm och Göteborg eller Malmö. Välj arbetsron på tåget framöver.

Läs mer:

Är du ny besökare till min blogg? Lägg en kommentar eller maila mig om du tar dig an utmaningen, så får du en ärofylld plats bland listan på de redan utmanade!

1 kommentar:

Ann-Christin sa...

Vi har blivit mycket bättre på att låta bilen stå i veckorna. Mycket beror på att vi inte längre har tjänstebil + parkering i stan. Men de tkänns inte som någon större förändring ändå. Det går ju lika bra att cyklar/gå/åka kollektivt.
I jobbet väljer jag alltid tåg av ren bekvämlighet.