Frågor från läsarna

Vatten på flaska - trendigt eller otrendigt?
Vill du vara en av dem som leder trenden istället för att hänga på sist? Då får du skynda dig att hänga på. Snabbt! Spring förbi läskavdelningen i affären! "Alla" skriver om hur otrendigt det är med vattenflaskor. Våga kranvatten på restaurangen! Vatten på flaska är en klimatbov och snart helt ute... spår Bett R World i sin kristallkula.

Vilket är ditt bästa miljötips?
Att minska bensinanvändningen. Det är svårt att slå. Men annars bör du välja miljömärkt el, sluta slänga din mat (ingen mat har slösat så mycket koldioxid som den du slänger), köpa en kokbok för linser och bönor, och byta till lågenergilampor.

Hur fixar jag till en miljövänlig rabattkant?
Tänk att klotet blivit ett ställe för rabattkantens vänner! Jag är inte en expert på detta område, men en och annan kant har jag varit med om, så tänk på två saker: hållbarhet (sten vinner över slarvigt impregnerat trä och du kan köpa eller till och med få begagnad sten på blocket) och frakt (hur långt kör du för att hämta rabattkanten och hur långt har rabattkanten redan rest när ni träffas för första gången). Visst är beresta sällskap spännande, men de har mycket i bagaget (koldioxid bland annat). Gör en rabattkant av gamla stenplattor (been there, done that, very snyggt) på högkant eller av flätad pil. Bäst för miljön är dock en rabattkant av sten som du hittat i din egna trädgård...

Är Ford Focus flexifuel en bra bil?
Ja, absolut, speciellt nu när bensinskatten ska höjas. Vill du veta mer så sök i bloggen på "ford" eller "etanol".

Hur kommer jag ifrån mina känslor om jag funderar på självmord?
Många har hamnat på klotet genom att söka på självmord och jag hoppas att du (ni) som klickat er hit hittar något värdefullt. Till skillnad från inläggen på miljöfronten (där jag bara precis lärt mig allt jag skriver om), så har jag faktiskt en kandidatexamen i psykologi att damma av och nyttja i detta läge. Att ta sitt liv handlar egentligen inte om att vilja dö. Det kan låta konstigt, men vara bra att veta. Det handlar om att försöka få ett slut på alla jobbiga känslor man har. Och det går att få slut på jobbiga känslor på andra sätt än att dö, även om sätten känns väldigt besvärliga:

  1. Kontakta någon på listan hos Web4Health. Eller be någon du känner göra det åt dig. Du är värd deras omsorg. Vi vill att du mår bra. Orkar du inte med alla steg just nu. Skriv upp ett av numren så länge.
  2. Besök vårdcentralen och be att få medicin. Vid depression - ja, du är deprimerad om du vill ta ditt liv - så finns en obalans i neurotransmittorerna, som är hjärnans hormoner och budbärare. Det går att rätta till. Efter några veckor ser du faktiskt annorlunda på ting. Även maten kan inverka på hjärnan, till exempel är majs bra.
  3. Kom ihåg att hjärnan är funtad på så vis att om man är på ett nedstämt humör, så tar hjärnan fram kartan för trista tankar och börjar vandra mellan dem. Det positiva finns där, men med hjärnans oförmåga att byta karta har du svårt att hitta till dem just nu.
  4. Kom ihåg att en bit in i framtiden, så kommer du att må bättre.
  5. Gå och simma eller spring en runda, motion får hjärnan att må bättre och kanske får du kraft att tänka i nya banor och att söka hjälp.
  6. Sök tröst i din religion. Är du inte religiös, köp en bok om buddhism.
  7. Titta på lapptäcket - tillhör ansiktena personer du tycker borde vara döda eller tycker du att de borde fått hjälp till att bli av med sina jobbiga känslor. Hör ditt ansikte hemma där? Är du värd hjälp eller är du en hemsk person?
  8. Läs inlägget på Åsiktstorped eller ett tidigare inlägg här på klotet.


Andra bloggar om: , , , , , , ,

Frågorna i inlägget är skapade utifrån de vanligaste sökorden i Google som besökare till denna blogg använt för att hamna på klotet 2007.

Inga kommentarer: