The next best thing!

I Sverige finns 1 miljon bensindrivna gräsklippare som var för sig kan ge ifrån sig lika mycket farliga avgaser på en halvtimme, som om du kört din bil 150 kilometer! Kanske borde det vara förbjudet med bensindrivna gräsklippare i tättbebyggda villaområden där alla barnen springer omkring och leker de dagar gräset klipps i sommarsolen. Utsläppen kan vara hälsofarliga med kolvätena som förmodligen är cancerframkallande. Om det ändå inte är dags att överge din bensindrivna gräsklippare så tanka den med akrylatbensin som bara är något dyrare på macken, men minskar kolvätesutsläppen med 60%.

Idag är det lätt att hitta alternativ. Du kan ta en hederlig handgräsklippare som inte behöver annat bränsle än chipsen du åt i soffan kvällen innan, eller en Svanenmärkt etanol- eller elgräsklippare. Det finns till och med självgående solcellsdrivna gräsklippare!

Vi tröttnade på vår slitna handgräsklippare och slog till med the next best thing och köpte en eldriven variant med sladd, och den funkar utmärkt för oss. Vi har ju även valt miljömärkt el och gräsklippet tömmer vi i vår kompost. Senast idag var jag och hämtade helekologisk jord från vår egenproduktion.

Läs mer:



Andra bloggar om: , , , , , , ,

Inga kommentarer: