Irak engagerar svenska bloggare

En sökning på Bloggportalen visar att 4.000 inlägg har skrivits om Irak. Med tanke på det stora utrymmet klimathotet får i media, så tänkte jag det skulle vara intressant att jämföra hur mycket bloggarna snappar upp detta i sina inlägg som jämförelse till Irak-kriget som ju känns lite mindre möjligt att påverka än ett byte till lågenergilampor. Här är träfflistan:

  1. "Irak" - 4000 träffar
  2. "klimatet" - 1376 träffar
  3. "klimat" - 1703 träffar
  4. "klimathotet" - 773 träffar
  5. "koldioxid" - 719 träffar
  6. "Al Gore" - 682 träffar

Några bloggare som nyligen skrivit ett inlägg om Irak som jag tycker kan vara värt att läsa följer nedan.

UUAA Radio: Klara riktlinjer – tydlig mål O.I.L.

Från början kallades Irak-kriget för "Operation Iraqi Liberation", dvs. OIL. Det främsta syftet med kriget har varierat och olika argument har betonats i olika skeden. Starten minns vi väl alla, massförstörelsevapen som aldrig hittades. I maj 2003 betonades att den största bedriften var till ända "alla större militära operationer var nu avslutade" (menade Bush att massförstörelsevapnen som inte fanns tidigare, nu definitívt inte fanns längre?).

In your face: Höjd belöning, ökat hopp hos motståndet

Nu är Usama bin Laden... ni vet han som var anledningen till att USA myntade begreppet "kriget mot terrorismen".. värd 50 miljoner dollar. Det är några år sen USA gick in i Afghanistan nu och började leta efter honom. Vi har nästan glömt att kriget i Irak kom på köpet eftersom alla strålkastare riktas hit. Hos In your face hittar jag också vad kriget i Irak kostar: 443 miljarder dollar and ticking.

Jinges web och fotoblogg: Det är lugnt säger Bush

Det kan väl sägas att det den dödliga videosnutten visar på Jinges blogg är vardag - något som händer varje dag, eftersom det nu dör 3,5 amerikanska soldater varje dag. Se videon och tänk samtidigt på att det på varje död amerikansk soldat går 190 stycken irakier.

Svensson: Har Bush verkligen alla hjärnceller på rätt plats?

Svensson ifrågasätter hur Bush resonerar när han påstår att kriget mot Irak (eller mot terrorismen om så vill eftersom Migrationsverket hävdar att det inte finns något krig) går att vinna, när till och med CIA säger att al-Qaida är starkare än någonsin och det inte går att leva ett normal liv i Irak.

Läs mer i länkar från ovan bloggare:

Läs mina tidigare inlägg om Irak:

Läs mer om Irak i senaste tidens media:

Andra bloggar om: , , , , , ,

1 kommentar:

Krassman sa...

Klotet: Håll koll i mailboxen :)